Integration med Power BI

Med ganska enkla medel kan man integrera Balthzar med Power BI från Microsoft. På detta sätt får ni ett kraftfullt analysverktyg till en rimlig kostnad. Givetvis kan man på samma sätt integrera mot andra likanade verktyg. Läs nedan för att få veta lite mer. Vissa videos kan kräva lösenord. Du som är kund kan kontakta vår support för att få ett lösenord.

Balthzar Power BI -Introduktion

Enkel video som visar hur man kan komma igång med Power BI tillsammans med Balthzar.

Balthzar Power BI -Hur man använder en mall

Enkel video som visar hur man kopplar en mall man laddat ner till den egna balthzardatabasen

Balthzar - Förutsättningar för att använda Power BI -Balthzar

Följande krävs i nuläget för att använda Power BI med Balthzar.
  • Lokal installation av Balthzar
  • Power BI Desktop samt nödvändiga licenser för detta
  • Lite kunskap

Utbildning i Power BI

För att snabbt komma igång med Power BI finns många kurser på nätet som inte kostar särskilt mycket. Testa gärna nedan.
Udemy, Microsoft Power BI - Up & Running With Power BI Desktop (engelska)

Balthzar - Några användbara SQL-frågor

Nedan finns några exempel på SQL-frågor som är användbara när data skall hämtas till Power BI. XXXX skall bytas ut till ert eget företagsid, som du hittar längt ner till höger i klienten (4 siffror)
  • Historik Per dag, stopporsaker, körtid, stopptid mm.
    select * from object_history_per_day2_view where company_id = 'xxxx'
  • Historik tillverkningsorder
    select * from object_card_history_view where company_id='xxxx'

Lycka till med Balthzar & Power BI

Per Lorentsson