Nyhetsbrev, Februari 2022! 

Anderstorp, Februari 2022.

Hej !
Här kommer årets första nyhetsbrev.  Vi har haft en intensiv höst med många nya och intressanta projekt. Stundtals har det faktiskt varit lite för mycket.  Nytt år har startat efter några dagars ledighet och med ens är vi redan i februari.


bzx21 - Webbutveckling i Balthzar

Vår nya webbapplikation levereras nu för fullt. Ett flertal kunder har startat upp projekt där man kommer att gå över till webbplattformen och lämna eTouch-applikationen. De flesta har sett stora fördelar med att kunna använda tex surfplattor i sin rapportering.

Fördelar med webbapplikationen:
-Inga installationer på klienterna
-Mindre administration
-Snabbare system
-Enklare att anpassa

Axplock av funktioner i webbklienten sedan förra nyhetsbrevet:
-

För de som är intresserade av att komma igång så är det bara att höra av sig till oss.

Många funktioner som finns i Balthzar Client är också överflyttade och finns tillgängliga i webbappliaktionen, bla översikter, ett flertal rapporter mm.

Balthzar med IOT

För att ytterligare bredda vårt system så har vi påbörjat utveckling mot IOT-sensorer. Dessa kan användas till nästan vad som helst. Det är i stort sett bara fantasin som sätter gränser. Vi har här valt att samarbeta med Wittra som har en mängd olika sensorer . Vi kommer även att integrera mot andra system.

Wittra har idag sensorer för bla:
-Temperatur
-Vibration
-Rörelse
-Ljus
-Ström

Tanken med vår IOT-utveckling är att kunna visualisera och hantera dessa sensorer på olika sätt. Det kommer primärt att byggas in i webbapplikationen.
Exempel på användning:
-Andon via mail, sms mm vid larm från någon sensor
-Dashboard som visar status på sensorer med värde och kanske färgsymboler
-Larm från sensor skapar intern aktivitet.

Interna aktiviteter

Denna modul får mer och mer spridning och används till allt mer olika funktioner. Det har under hösten tillkommnit en hel del nya funktioner i checklistor och aktiviteter. En funktion som tillkommit är bla att man kan skapa meddelanden för tex Andon när en aktivitetet skapas.  

Interna aktiviteter används idag för bla:
-Operatörsunderhåll
-Kvalitetskontroller
-Andon
-Beordring och hantering av trucktransporter
-Verktygsunderhåll
​​​​​​​-mm

Integrationer

En allt viktigare del av Balthzar utgör integrationer med andra system. Nedan ett par exempel på integrationer.

-Integration med inplastare för pallräkning
-Integration  med mätmaskiner för att få in mätdata i interna aktiviteter
-Förbättrade integrationer med affärssystemen, tex Monitor G5 och Jeeves.
-Integration med dokumenthanteringssystem, tex Canea.

Senaste versionen

Senaste versionen heter  22.2.0.  Numera innehåller versionen också alltid en uppdatering av funktioner i webbgränssnittet för de kunder som kör detta. Värt att säga är att vi fortfarande utvecklar "gamla" Balthzar.

Ha de bra!

Delacroy AB

Per Lorentsson 
​​​​​​​0046 (0)70 635 00 70
per.lorentsson@delacroy.se
  • devbzx21com_machines_zone_3ipad
  • devbzx21com_machines_zone_3ipad-1
  • devbzx21com_machines_zone_3ipad-2
  • devbzx21com_machines_zone_3ipad-3


Egna översikter

Egna översikter i klienten kommer att öppnas i egna fristående fönster. Detta gör att man kan öppna flera stycken och lägga dem brevid varandra. Man kommer också att kunna ställa in automatisk uppdatering , tex varannnan minut.


Egen översikt - Pivot

Egna översikter i klienten utökas med ny variant där man kan skapa pivottabeller. Har man använt detta i tex excel så vet man vad detta innebär.


Processloggning

Processloggningen har fått utökade funktioner har fått nya funktioner med bla nya insamlingmöjligheter, nya varianter för CP och CPK-beräkningar.


Produktionsinställningar

Funktionen för produktionsinställningar gör det möjligt att skapa tex ställinstruktioner i Balthzar som knyts till maskin/verktyg, maskin/artikel. Visning på skärm eller utskrift av designad rapport.


Kassationsorsaker

Det är numera möjligt att använda sig av maskinspecifika kassationsorsaker. Detta var tidigare bara möjligt med stopporsaker.


Ställtidshantering

I kommande version kommer det finnas möjlighet att få annan stopporsak om ställtiden överskrider den planerade. Det blir på detta sätt enklare att se ställtid som är utöver planerad samt att man enkelt kan bestämma  vad som skall ingå vid OEE/Tak-beräkning.​​​​​​​​​​​​​​

Dashboard

Funktionen för kloning av dashboards har förbättrats. Flera objekttyper har också numera funktionen att kunna få särskild färg när maskinen är oplanerad.