Nyhetsbrev, April 2021! 

Anderstorp 7:e april 2021.

Hej !
Här kommer årets första nyhetsbrev.  Vi har precis passerat Påsk och Covid lurar alltjämt kring hörnet. Vi själva på Delacroy har hittills klarat oss utan sjukdomsfall.

Nyanställning

Den 1/2 fick vi tillökning med ytterligare en systemutvecklare. Vi har ganska länge letat efter en utvecklare med lite annan erfarenhet än den vi tidigare haft. Anderstorp med omnejd är kanske inte den bästa platsen på jorden för att hitta det vi söker men  plötsligt så händer det. Han bara dyker upp från ingenstans och söker jobb. Vi hälsar Frank välkommen och hoppas att han skall trivas med oss och våra kunder. Frank kommer helt att jobba med det som står under nästa punkt.


X21 - Webbutveckling i Balthzar

För att möta efterfrågan på lösningar som är mer mobila så har vi under en längre tid förberett systemet för att underlätta denna övergång. Vi kommer inom kort att officiellt lansera vår webblösning som innebär att man kan köra Balthzar på allt från mobil, surfplatta till vanlig dator på exakt samma sätt i sin webbläsare. För er som känner Balthzar kommer den nya lösningen att vara en hybrid mellan eTouch och Client. Planerad datum för första leverans av Balthzar X21 till kund är någon  gång i slutet på april.

Teamsmöte med visning av webblösningen

Nedanstående datum/tid kommer vi att ha digital visning av den nya webblösningen. Anmäl dig till något av dessa tillfällen till undertecknad. Kan du inte någan av nedan tillfällen så skicka ett mail så ordnar vi en visning på annan tid.

Tisdag 27/4 kl 10:00

Onsdag 28/4 kl 13:00

Ny version

Ny version släpps idag och heter 21.5.0. Versionen innehåller bla ny TAK-rapport per månad samt funktioner för hantering av buntar säskilt lämpligt när man tex producerar många ordrar samtidigt i lasermaskiner. Vill ni få denna version levererad så hör av er till undertecknad

Nya kunder

Vi hälsar ytterligare verksamheter välkomna till oss. Denna gång är det Hammarplast Medical med verksamhet i Lidköping och Bredaryd samt Metsä Tissue och deras fabriker i Pauliström och Nyboholm.

Ha de bra!

Delacroy AB

Per Lorentsson
​​​​​​​0046 (0)70 635 00 70
per.lorentsson@delacroy.se


Egna översikter

Egna översikter i klienten kommer att öppnas i egna fristående fönster. Detta gör att man kan öppna flera stycken och lägga dem brevid varandra. Man kommer också att kunna ställa in automatisk uppdatering , tex varannnan minut.


Egen översikt - Pivot

Egna översikter i klienten utökas med ny variant där man kan skapa pivottabeller. Har man använt detta i tex excel så vet man vad detta innebär.


Processloggning

Processloggningen har fått utökade funktioner har fått nya funktioner med bla nya insamlingmöjligheter, nya varianter för CP och CPK-beräkningar.


Produktionsinställningar

Funktionen för produktionsinställningar gör det möjligt att skapa tex ställinstruktioner i Balthzar som knyts till maskin/verktyg, maskin/artikel. Visning på skärm eller utskrift av designad rapport.


Kassationsorsaker

Det är numera möjligt att använda sig av maskinspecifika kassationsorsaker. Detta var tidigare bara möjligt med stopporsaker.


Ställtidshantering

I kommande version kommer det finnas möjlighet att få annan stopporsak om ställtiden överskrider den planerade. Det blir på detta sätt enklare att se ställtid som är utöver planerad samt att man enkelt kan bestämma  vad som skall ingå vid OEE/Tak-beräkning.​​​​​​​​​​​​​​

Dashboard

Funktionen för kloning av dashboards har förbättrats. Flera objekttyper har också numera funktionen att kunna få särskild färg när maskinen är oplanerad.